InteriorTom BoxAirhouse

Renovation in Nekogahora

InteriorTom BoxAirhouse
Renovation in Nekogahora

Designed by Airhouse

Airhouse, located in Aichi, Japan, have designed this minimal home Renovation in Nekogahora. In response to the client’s request to design a large dining / kitchen space to host social gatherings, the architects have designed the entire entrance area as the dining / kitchen space. Space for living is located on the second floor to secure privacy while the lower and upper floors are not fully separated but connected by a void space to achieve a spacious loft-like open space. The existing floor-to-ceiling partition walls are basically removed to let in light from both the east and west sides to achieve a bright living space in a Japanese-style house which is supposed to have relatively dark rooms in typical configurations. By stripping the structure to reveal the skeleton, we intend to maximise the spatial efficiency and also added structural reinforcement based on the necessary calculations.

Founder of John & Douglas and a passionate advocate for minimalist product, architecture, interior and furniture design.