Filter House

Designed by Kuboe Architect & Association

Located in Shizuoka, Japan, the Filter House is a minimally design home created by Kuboe Architect & Association. Located near a restaurant, the architects were given the unique challenge of creating a divide between the busy surrounding areas and the home. The solution was to put up a galvanised wall that surrounds the front of the home with nothing but a singe rectangle opening for the entrance. The home is bathed in natural light thanks to the internal courtyard, which also adds to the character and calmness that encapsulates the residence. A series of folding glazed doors open up bring the internal courtyard into the home through the main living area.  

Founder of John & Douglas and a passionate advocate for minimalist product, architecture, interior and furniture design.