C Penthouse

C Penthouse

Designed by Vincent Van Duysen

Created by Vincent Van Duysen, the C Penthouse is a minimal space located in Antwerp, Belgium. This interior design is a stunning piece of creativity that uses both man-made and natural materials in a way that resonates a uniqueness that is stunning and homely. The use of the materials is quite exceptional especially with the timber planks working to make a warm environment.

The concept of the project was to create an ‘urban loft’. The concrete ceiling and rough timber refer to the historical warehouses which have an architectural presence in the surrounding quay and the city. The spacious and volumetric approach is inspired by the abstract and Cubist artwork of Georges Vantongerloo, an Antwerp artist and cofounder of the art movement De Stijl.

The strong architectural qualities work well within the sensitivity of the project through the apartment context. The owners expressionist art collection worked alongside the design process which can been seen quite clearly in the way the sculptural architectonic approach works within the abstract collection. The finish is the same within the walls and floors resulting in a sober and textural appearanceThe material selection is a manifestation of the grey tones of the Schelde and its quayside, as well referring to the Arte Povera movement where driftwood, metal, earth and concrete were used.

Founder of John & Douglas and a passionate advocate for minimalist product, architecture, interior and furniture design.